Cliënten aan het woord

Vrije Duik

Anke heeft mij geholpen met het beantwoorden van een carrièrevraagstuk. Online, met beeld, heb ik mijn vraagstuk verteld. Vervolgens heeft ze mij op een heel fijne manier meegenomen door mijn vraagstuk heen. Het leverde op dat ik echt kon voelen wat de juiste keuze was, wat verder gaat dan alleen beredeneren. Als ik terudenk aan ons gesprek, kan ik met zelfvertrouwen en een grote glimlach mijn uiteindelijke keuze vertellen. En dat is heel fijn omdat je, bij het maken van keuzes, ook moet zeggen tegen mensen dat je iets niet gaat doen. In dat geval is het extra fijn als je weet dat je het juiste doet!

Marieke, 44 jaar

Vrije Duik

Ik zat in een situatie die velen zullen herkennen in het werk: een (werk)omgeving met veel anderen en op een gegeven moment een ervaring van weerstand. Welke plek neem je daarbij zelf in en wat hebben alle andere mensen en organisaties of afspraken voor relatie met jou en het onderwerp waar je mee bezig bent? Daar sta je meestal niet bij stil. Anke heeft me met een opstelling, gewoon aan een tafel, ontzettend veel inzicht gegeven in mijn situatie. Vooral door vragen te stellen en mij het verhaal te laten doen. Ik stelde de personen en organisaties op, op de tafel. Hun relaties symbolisch voor hoe ik ze zie. Anke is ook sensitief voor stemverheffing (aha, emotie: wat speelt er?) en kan met behulp van onder andere de Myers-Briggs typing verklaren hoe mensen ergens op reageren en hoe relaties kunnen lopen. Een openbaring kwam toen Anke me vroeg om het vanaf haar kant van de tafel te komen bekijken. Letterlijk een ander perspectief. En ook een gevoel van vrijheid, omdat ik begreep wat ik moest gaan doen.

Henk, 46 jaar

Professioneel leiderschapsprogramma

Een aantal jaar geleden ben ik met Anke verder gegaan met mijn innerlijk werk. Ik heb het werk nu afgerond en kan niet anders zeggen dan dat ik terugkijk op een waardevolle periode, waarin ik rust in mezelf heb gevonden door te werken aan het doorbreken van negatieve gedachten en energievragende patronen. Anke is rustig, geduldig en coacht op een zeer prettige manier. Door gebruik te maken van nieuwe methoden bleef ik nieuwe inzichten krijgen. Dit gebruik ik, bewust en onbewust, iedere dag om op die manier gelukkiger te leven.

Jan Willem, 41 jaar

Persoonlijk leiderschapsprogramma

Van te voren vond ik het spannend, best eng eigenlijk. Het 3Keys traject is niet fijn om te doen, maar wat je te wachten staat aan het eind is onbeschrijfelijk. Ik heb er daarom geen moment spijt van dat ik dit ben gestart én heb afgemaakt. Ik ben heel tevreden en dankbaar voor wat ik heb bereikt. Ik ervaar nu een grote vrijheid. Ik begrijp mezelf eindelijk en heb antwoord op de vraag waarom ik dingen doe zoals ik ze doe, en waarom ik reageerde op bepaalde situaties zoals ik deed. Ik sta nu anders in het leven en ben écht van mijzelf gaan houden. Ik was voorheen vrij streng voor mijzelf en stelde hoge eisen, nu kan ik met mildheid reageren en reflecteren. Ik heb ervoor gekozen om het traject te doen onder begeleiding van Anke, omdat zij mij een vertrouwd gevoel geeft en daarmee voor mij een goede match is. Ik kan me bij haar 100% openstellen en ik heb ervaren dat er dan niets vervelends gebeurt. Anke werkt vanuit haar hart en gaat diep tijdens de sessies.

Melanie, 43 jaar

Persoonlijk Leiderschapsprogramma

When I was at the rock bottom all alone, scared of the unknown and for my future, thinking about ending life , I reached out to a lot of people in an attempt to find hope again. I found the 3Keys-website and decided to give it a try. One last try, before I gave up life. I reached out to Anke. In our first session she told me this is a life changing therapy. However, as someone who had experience with different therapists and different kinds of therapy, I was in disbelieve. I heard that before and they were never right, but Anke was. This therapy has changed my life, changed me to the best I can be and always will be. Anke had the tools and the knowledge to help out a 21 year old to feel alive again after years of walking around as a dead body with an empty soul. I started therapy in October 2020 and I’ve made a huge improvement in 10 months time. I’ve learned why I’ve been feeling depressed, empty, worthless, guilty and more for years! I have finally found some answers to why am I like this. Who am I? I have learned how to cope with life, how to be really me, how to not get back into the black hole of sadness and misery. Dear reader, if you came here looking for answers, or for one last attempt, you have come to the right place. This therapy is life changing and it is real. But more importantly, Anke is the best you could ever have as a therapist. She is very kind, honest, understanding, and goes all the way to help her clients. She has been a star guiding me out of the black hole I was stuck in for years and I’m very grateful for everything she has done for me.

Aseel, 21 years old

Organisatieopstellingen

Veranderingen geven mij energie. Ik voel me fijn bij situaties die nooit hetzelfde zijn. Ik denk daar een goede bijdrage aan te kunnen leveren. Maar recent kwam ik in een situatie die zo complex is, dat ik niet meer zeker wist hoe ik een rol met meerwaarde kon vervullen. Het water liep mij over de schoenen. Op dat moment las ik over een organisatieopstelling. Met een vaag beeld over wat het was, ben ik erin gestapt. En heb mijn vraagstuk ingebracht.

In het voorgesprek met Anke kreeg ik een beter beeld van de werking van de organisatieopstelling en waar mijn unheimische gevoel zat. Twee dagen later was de online opstelling. Het is heel bijzonder om te ervaren hoe de andere deelnemers, met minimale informatie, representant konden zijn in mijn vraagstuk. Ze boden mij meer inzicht dan ik aanvankelijk voor mogelijk hield. Gestuurd door gevoelens van vrolijkheid, angst, boosheid, onzekerheid en meer, komt er  meer in beeld dan de ratio alleen. Dat vond ik van te voren een spannend traject. Dankzij Anke en Esther van de Wouw heb ik het ervaren als een volkomen veilige sessie die prettig spannend werd. Ik heb er veel van geleerd. Over de werkmethode organisatieopstelling, over de verrijking van ratio en gevoel en over mezelf en de vraag die ik had.  Ik gun iedereen deze ervaring. In een veilige en rustige situatie je plek in het systeem beschouwen en ondergaan. En daar veel van leren. Dank.

Paul van Hal, maart 2021