Cliënt aan het woord: een organisatieopstelling

Veranderingen geven mij energie. Ik voel me fijn bij situaties die nooit hetzelfde zijn. Ik denk daar een goede bijdrage aan te kunnen leveren. Maar recent kwam ik in een situatie die zo complex is, dat ik niet meer zeker wist hoe ik een rol met meerwaarde kon vervullen. Het water liep mij over de schoenen. Op dat moment las ik over een organisatieopstelling. Met een vaag beeld over wat het was, ben ik erin gestapt. En heb mijn vraagstuk ingebracht.

In het voorgesprek met Anke kreeg ik een beter beeld van de werking van de organisatieopstelling en waar mijn unheimische gevoel zat. Twee dagen later was de online opstelling. Het is heel bijzonder om te ervaren hoe de andere deelnemers, met minimale informatie, representant konden zijn in mijn vraagstuk. Ze boden mij meer inzicht dan ik aanvankelijk voor mogelijk hield. Gestuurd door gevoelens van vrolijkheid, angst, boosheid, onzekerheid en meer, komt er  meer in beeld dan de ratio alleen. Dat vond ik van te voren een spannend traject. Dankzij Anke en Esther van de Wouw heb ik het ervaren als een volkomen veilige sessie die prettig spannend werd. Ik heb er veel van geleerd. Over de werkmethode organisatieopstelling, over de verrijking van ratio en gevoel en over mezelf en de vraag die ik had.  Ik gun iedereen deze ervaring. In een veilige en rustige situatie je plek in het systeem beschouwen en ondergaan. En daar veel van leren. Dank.

Paul van Hal, maart 2021