Professioneel Leiderschap

Voorwaarde voor wijs en betrokken leiderschap is zelfkennis en zelfvertrouwen. Hierbij is het cruciaal dat hoofd en hart met elkaar zijn verbonden. En dat je jouw leidende rol vervult vanuit authenticiteit, congruentie en balans. Dit bereik je door ruimte te scheppen voor jouw werkelijke waarden, passies en behoeften.  Dat stelt je in staat om positief en adaptief om te gaan met nieuwe en onverwachte voorvallen.

-Verandering is onvermijdelijk, persoonlijke groei is een keuze-

In het professionele leiderschapsprogramma kijken we naar jouw carriere vanuit jouw natuurlijke kracht en hoe jouw persoonlijke geschiedenis jou heeft gevormd. Door de onderliggende patronen bloot te leggen en daaraan te werken, ben je beter in staat om verbinding te maken met anderen, kan je beter met emoties omgaan, conflicten hanteren en anderen inspireren. Je zal merken dat jouw leiderschap zich verder ontwikkelt en dat je effectiever wordt in je werk. 

Bij het professionele leiderschapsprogramma volgen we een gestructureerde aanpak die gebaseerd is op het innerlijk werk ontwikkeld door Pat Wyman en verrijkt met andere methodes. Voor we van start gaan, maak je de balans op: Waar sta je nu in je carriere en waar liggen jouw behoeftes?

Blok 1 (3 dagdelen): We starten met het identificeren van jouw persoonlijke kracht (MBTI) en jouw natuurlijke neiging om te reageren op je omgeving, op stress en druk (enneagram). Ook kijken we gedetailleerd naar jouw persoonlijke geschiedenis en daarmee naar de onderliggende patronen. Als resultaat van deze eerste fase begrijp je jezelf beter en weet je waar je aan wil werken.

Blok 2 (14 dagdelen): In dit blok ontmantelen we de geïdentificeerde belemmerende patronen. Hierbij komen lichaamswerk, opstellingen en emoties aan de orde. Jouw beperkingen komen stuk voor stuk aan bod en je leert hoe je die de baas wordt. Als resultaat van deze fase ervaar je meer rust in jezelf. Je hebt een sterke verbinding met jezelf ontwikkeld en jouw natuurlijke leiderschap is ontplooid.

Blok 3: (3 dagdelen): Integratie en blik op de toekomst. In deze fase bepaal je wat voor leider je in de toekomst wil zijn, wat voor teams of organisaties je wilt creëren en hoe je hiermee aan de slag gaat. Als resultaat hiervan heb je een stevig fundament en een duidelijke routekaart om de toekomst tegemoet te gaan.

A Collection of Quotes from Albert Einstein