Wat is innerlijk werk?

Innerlijk werk volgens de “3Keys to self understanding” methode, ofwel affectief werk, innerchild therapy of deep emotional healing, is een methode waarmee hardnekkige onbewuste programmering in jouw gedrag zichtbaar wordt. En waarmee je handvatten krijgt aangereikt om te kunnen leven zonder de ballast van deze programmering. De programmering, die veelal is ontstaan in de kindertijd, kost energie en is doorgaans weinig effectief. Door deze programmering te identificeren én te ontmantelen, doorbreek je de oude patronen en wordt jouw ware, authentieke kern ten volle zichtbaar en voelbaar. De methode is een uiterst effectieve combinatie van verschillende bestaande technieken en werkmethoden met toevoeging van nieuwe elementen.

Hoe werkt het?

In het proces om je volledig in je eigen kracht te laten komen, bied ik je geen advies of diagnoses maar wel een respectvolle begeleiding. Ik laat je het pad zien dat je kan lopen, in samenwerking met jou en 1 op 1. Ik borg daarbij dat je op een gegeven moment in staat bent zelf verder te gaan op jouw pad. Dit doe ik door zowel in de linker hersenhelft te werken, met een cognitieve benadering, als in de rechter hersenhelft met affectief werk (zoals bijvoorbeeld hypnotherapie gericht op het gevoel en onderbewuste). Deze combinatie levert een unieke en zeer krachtige werkwijze op.

Iets voor jou? 

  • Je bent succesvol in je werk, maar het kost je meer energie dan je zou willen;
  • Je hebt je leven op orde, maar hebt het gevoel “is dit het nou?” of dat je jezelf “onderweg bent kwijtgeraakt”;
  • Je bent op een kruispunt in het leven aangekomen en wilt bewust de nieuwe richting  kiezen;
  • Je hebt genoeg van vervelende patronen, oude valkuilen, slechte gewoontes, (terugkerende) conflicten en/of uitputting;
  • Er zijn gebeurtenissen in je leven gaande of geweest die je flink uit evenwicht brengen;
  • Je hebt gezondheidsklachten zoals migraineaanvallen, last van gewrichten of van ontstekingen, ernstige vermoeidheid, slapeloosheid, depressieve gedachten, burn-out, verslavingen of anderszins;

Herken je één of meer van de bovenstaande punten? Dan is innerlijk werk wellicht iets voor jou. Je wordt door het innerlijk werk van binnenuit sterker en kan daardoor leven, werken en keuzes maken vanuit jouw kern en ware kracht. Het levert je rust, meer energie en meer balans op. Innerlijk werk is geschikt voor je als je meer in contact wilt komen te staan met jezelf en jouw eigen behoeften, oftewel jezelf beter wil begrijpen.  En als je bereid bent om oude gewoonten en patronen te doorbreken en wellicht ook relaties los te laten, want relaties met anderen kunnen door dit werk veranderen.  Kortom, als je klaar bent om ‘the Hero’s journey’ te maken en je:

  • Toe bent aan duurzame persoonlijke groei en ontwikkeling en aan verrijking van jouw leven en werk, oftewel je “wilt echt verder”;
  • Klaar bent voor diepgaande veranderingen in jouw manier van leven en werken, die levenslang blijven,
  • Bereid bent te investeren in jezelf, want het gaat niet vanzelf en is hard werken;

Innerlijk werk heeft als resultaat dat je in staat bent authentiek te leven, ofwel “wholehearted” te zijn, zoals Brené Brown dit verwoordt in haar TedTalk:

Geschiedenis van 3Keys to self understanding
Het “3Keys to self understanding” model is ontwikkeld door Pat Wyman, U.S.-psychotherapeut. Het model is gebaseerd op het werk van onder andere C. G. Jung, C. Rogers, I. Myers, K. Horney, A. Adler, H. Palmer, J.Bradshaw, A. Miller, C. Whitfield, C. Pert, M. Bowen (Family systems), F. Perls, (gestalt), Bert Hellinger, R. Sperry (brain studies), E. Berne (transactional analysis), R. Bandler and J. Grinder (NLP).

Het model is beschreven in het boek “Three Keys to Self-Understanding”, te bestellen bij Amazon.com. Meer informatie op de pagina van 3Keys to self Understanding.

Download hier mijn flyer